Heijmans

Streefbedrag behaald
van totaal € 15.000 (314%)
Afgesloten

Met Heijmans naar de top

Wat begon als een lekker rondje wielrennen met collega’s, om iets leuks met elkaar te doen, mondde uit in een internationale uitdaging. Utiliteitsmanagers Marcel van Breugel en Wim Strunk zouden geen Heijmans-medewerkers zijn als ze niet probeerden de lat wat hoger te leggen: waarom niet de Mont Ventoux bedwingen? En dat doen voor een goed doel zoals de stichting ALS?

ALS is een ziekte waarbij zenuwen en spieren langzaam afsterven, altijd met de dood tot gevolg. De vader van een vriendje van Marcels zoon lijdt hieraan. “Dat is heel dichtbij en daardoor realiseer ik me: dat kan mij ook gebeuren”, vertelt Marcel. “Het motiveert me extra om mensen te vragen deze fietstocht financieel te ondersteunen.” Tot nu toe wist het duo in korte tijd ruim zestig Heijmans-medewerkers zo gek te krijgen deze sportieve uitdaging in Zuid-Frankrijk aan te gaan.

Als fanatieke wielrenner weet Marcel dat je jezelf altijd tegenkomt op de fiets en je lotgenoten nodig hebt om naar boven te komen. Het sterkt hem dat allerlei mensen uit Heijmans zich hebben aangemeld voor de tocht, getraind en ongetraind, uit alle lagen, bedrijfsstromen en vanuit heel Nederland.

“Dit verbindt ons met elkaar! Collega’s die meedoen, weten elkaar nu ook op andere manieren in het bedrijf te vinden. En ik krijg berichtjes van collega’s die me vertellen dat ze nu al twee keer in de week op de fiets zitten, of hoeveel kilometers ze in z’n training hebben afgelegd. Mooi toch? Uiteindelijk geeft deze fietstocht ook het moraal van de collega’s een boost: met Heijmans (weer) naar de top!”

Lees hier het verhaal van Heijmans

De tocht van Heijmans vond plaats op 11 september 2017. Met deze actie wist het bedrijf € 47.123,- euro in te zamelen voor Stichting ALS Nederland

Oukje Bizot

o.bizot@als.nl

0886660333