1e bijeenkomst met Heijmans naar de top voor ALS

11 april 2017 10:41

5 april 2017 Rosmalen

We gaan boven komen met elkaar": met deze belofte enthousiasmeerden Marcel van Breugel en Wim Strunk woensdagmiddag in het auditorium bijna honderd collega's en sponsoren voor een bijzondere sportieve uitdaging in Zuid-Frankrijk. Op 11 september bedwingen bijna zestig Heijmans-medewerkers fietsend, rennend of wandelend de beruchte Mont Ventoux, om geld op te halen voor Stichting ALS.

 

Heijmans tenue
Om iedereen te informeren over hun initiatief, zetten Marcel en Wim een enerverend programma in elkaar. Dat begon met de paspop in de speciaal hiervoor ontworpen sportkleding, waar het Heijmans-logo fraai in is verwerkt. De fabrikant van de kleding, Bioracer, gaf samen met Denis-Jan Groen een uitgebreide presentatie van de sportset's.

 

ALS van de kaart
De Heijmans-groep beklimt de berg namelijk voor een goed doel: minimaal 15.000 euro ophalen voor de Stichting ALS. Deze stichting zet de dodelijke ziekte op de kaart door middel van acties als de Ice Bucket Challenge en de Cityswim, met als doel ALS van de kaart te vegen door wetenschappelijk onderzoek te financiëren. Kort maar krachtig: ALS op de kaart, ALS van de kaart.

Oukje Bizot van de stichting toonde in een toegankelijke animatie wat de ziekte, die langzaam spieren aantast, betekent voor patiënten en hun omgeving. ALS-patiënt Jan Kramer was geveld door een koortsaanval en kon daarom zijn persoonlijke ervaringen niet delen in het auditorium. In plaats daarvan zagen de aanwezigen een aangrijpend filmpje van de Tour du ALS die Jan een paar jaar geleden maakte. Zittend in een speciale fiets, met een 'stoker' en een paar 'knechten' die hun gezonde benen inzetten om hem naar boven te helpen, haalde ook hij de top van de Ventoux.

 

Samen de top bereiken
Gert-Jan Pijl van de Tour du ALS  bracht iedereen weer bij de les: "Mensen; De Mont Ventoux beklimmen is geen kattenpis!" De weersomstandigheden kunnen in een oogwenk omslaan, je materieel moet tiptop zijn en een gezondheidscheck wordt aangeraden. "Een maximale voorbereiding zorgt voor maximaal plezier", gaf hij de groep mee. Of je nu loopt of fietst, als eerste boven zijn is geen doel op zich. "Je helpt elkaar boven te komen." En is die top eenmaal bereikt? "Dan samen weer veilig naar beneden."

 

Sponsors

Bij de bijeenkomst waren een viertal sponsoren reeds aanwezig: Destil, Technische Unie, Breur en Inteco. Deze partijen hebben reeds hun toezegging gedaan in de vorm van een bedrag om een behoorlijke stap te nemen richting het doel van € 15.000,-. Uiteraard zijn wij heel blij met deze toezegging.